Originální antik Lampy, které prozáří váš domov

Osvětlení interiéru je velice důležité. A obzvlášť v těchto krátkých dnech, kdy se po večerech choulíme s horkým čajem v křeslech, se bude hodit krásná antik lampa.

Není totiž žádoucí mít doma jen klasické stropní svítidlo, které osvětlí celou místnost. I dekorativní náladové světlo nám pomůže dotvořit kouzelnou atmosféru nadcházejících chladných dnů. Občas si prostě stačí rozsvítit hezkou lampičku a domov dostane mnohem jemnější a kouzelnější rysy.

 

Jakou barvu bude světlo mít, záleží na typu žárovky, kterou si zvolíme. A tady je důležité si uvědomit, k čemu má lampička sloužit. Bude jen dekorativní nebo si u ní budeme i číst? Bude nástěnná nebo bude stát na nějakém stolku? Tyto parametry jsou důležité pro správnou volbu nové antik lampy.

Pojďte se společně s námi projít kouzelným světem antik lampiček, které se mohou vyjímat u vás doma.

 

Stolní lampy

Krémová antik lampa s kotvou je jako stvořená pro interiéry v námořnickém stylu.  Kotva, která je základem celé lampy má úmyslný rez a patinu, což jí dodává neodolatelný efekt předmětu, který nám slouží již mnoho let.  Kovové stínidlo tento efekt ještě doplňuje.

Krémová antik stolní lampa s kotvou a kovovým stínidlem - Ø 35*79 cm

Krémová antik stolní lampa s kotvou a kovovým stínidlem – Ø 35*79 cm

 

Další krasavicí mezi antik lampami je určitě kovová lampa Klobu v bronzové barvě. Stínidlo je krásné samo o sobě a po rozsvícení vytvoří krásné efekty.

 

 

Velmi originální a hravá je stolní lampa Rabbi, kterou tvoří králík sedící v černém stínidle. Barva králíka je zlatá antik a hodí se tak i do moderních nebo venkovských interiéru. Je to jedinečný kousek, který v každém interiéru zaručeně zaujme.

Béžovo-šedá lampa Vintage je opravdovým klenotem pro všechny vyznavače venkovského, shabby-chic nebo industriálního stylu.

 

Béžovo- šedá stolní lampa Vintage

Nástěnné lampy

Nástěnné lampy jsou ozdobou každé stěny. Nejen že stěnu krásné osvítí, ale pokud dobře vyberete její umístění, může dobře sloužit i jako čtecí lampička.

 

Třeba černá antik lampa s patinou, která se dá dle potřeby natáhnout. Můžete ji umístit i nad sedačku a v případě potřeby ji natáhnout nad sebe, aby se vám dobře četlo.

Bronzová antik lampa s patinou French vám díky  dekoru vídeňského výpletu bude tvořit nádherné obrazce na stěně. Působí velice šik a elegantně a třeba jako lampička k posteli je ideální.  Navíc má klasický kabel do zásuvky, takže nemusíte řešit elektrikáře.

 

Pokud hledáte něco stylového do vašeho venkovského domu, který hýří světlými barvami, mohlo by být vaše vysněná retro lampa s patinou od Clayre & Eef. Její lehce industriální, vintage vzhled s výraznou patinou je prostě skvělý.

 

Jestli ale potřebujete více světla a nechce se vám kupovat hodně jednotlivých kusů lamp, vsaďte na industriální nástěnné světlo Fact Ceiling od Chic Antique. Nad komodu, do chodby, k osvětlení obrazu…tam všude to bude tomuto světlu moc slušet.

 

 

Stolní a nástěnné lampy jsou nutností každého interiéru. Díky nim si můžete hrát se světly a vytvořit úžasnou atmosféru vašich domovů.