S interiérem v námořnickém stylu budete jako na dovolené po celý rok

Nastalo léto, které je pro spoustu z nás spojené s dovolenou, vodními radovánkami a mořem. Hřejivé slunce přímo vybízí k osvěžení v chladné vodě. Už dávno ale neplatí, že se z úžasné atmosféry můžete radovat jen v létě a na dovolené. Zkuste si vnést trochu přímořské atmosféry i k vám domů a budete si připadat jako na dovolené každý den.

Námořnická tématika se hodí do všech místností domu a pokud ji použijete citlivě, určitě se vám hned neomrzí. Základem je volba přírodních materiálů jako je třeba proutí, bavlna, dřevo nebo ratan. Celý interiér pak slaďte do modré a bílé barvy.

Nebojte se modré

Začít můžete třeba koupelnou, která je pro námořnické téma jako stvořená. Na jednu stěnu, třeba za umyvadlo, můžete použít modrou výmalbu nebo voděodolnou tapetu v modré barvě.  Svůj odraz pak můžete zahlédnout v kulatém dřevěném zrcadle, připomínajícím okénko v kajutě lodi.

Námořnický styl

Dřevěné kulaté zrcadlo Clayre & Eef

 

Na zavěšení ručníků si můžete vybrat krásné kovové háčky ve tvaru kotvy, které jsou dekorativní a zároveň praktické.  A nezapomeňte také na difuzér s vůní bílého čaje od značky J-line, který vaši koupelnu nádherně provoní po celý den.

 

Námořnický styl

Tmavěmodrý bavlněný polštář s třásněmi Clayre & Eef

 

 

Mořská tématika se nemusí vyhnout ani vašemu obýváku, kde trávíte většinu času. Nemusíte hned malovat všechny stěny na modro, stačí použít modré a bílé doplňky s proužky i bez.  Tmavě modré bavlněné polštáře zútulní vaši sedačku a až na nich budete odpočívat, úplně zapomenete na čas.

 

 

 

 

 

Až se ale přeci jen budete potřebovat podívat kolik je hodin, uvidíte to na na krásných kovových hodinách od holandské firmy Clayre & Eef, které váš námořnický domov úžasně doladí. Hodiny mají také lehkou patinu a římské číslice, takže se klidně hodí i pro milovníky venkovského stylu.

Námořnický styl

Kovové hodiny Clayre & Eef

 

 

Námořnický styl

Dřevěný odkládací stolek

Vedle sedačky by určitě neměl chybět odkládací stolek. Ten slouží třeba na odložení kávy nebo knížky. Pro námořnický styl je ideální zajímavý dřevěný stolek s pádly místo nohou. Působí vkusně a zároveň je velice nápaditý. V myšlenkách vás zaručeně vrátí ke vzpomínkám na vodní hladinu a dovolenou.

 

A co by to bylo za námořnický interiér bez krásné dekorace? Přírodní dřevěná loďka dodá námořnímu stylu tu pravou třešničku na dortu.

 

 

Přímořská nálada v ložnici

Jestli si chcete i v ložnici připadat jako na dovolené u moře, zavěste si nad postel dřevěnou kotvu. Víte, že kotva symbolizuje věrnost v lásce, upevnění a stabilitu? To je do ložnice ideální symbol, co myslíte?

Krásně ustlaná postel je základ každé ložnice. Myslím, že málokdo si jde rád lehnout do neustlané postele. Aby pro vás bylo stlaní postele příjemnější a jednodušší, používejte plédy nebo přehozy. Bonusem vám bude nádherně ustlaná postel, která doladí styl vaší ložnice. Pro námořnický letní interiér je nezbytností pruhovaný pléd, který můžete také sladit s polštářky. Mimochodem víte, že lichým počtem dekorativních polštářků nic nezkazíte?

Námořnický styl

 

Námořnický styl promění váš interiér v krásné a vkusné bydlení. Modrá barva je zároveň uklidňující a tak vám domů vnese krásnou atmosféru pro relaxaci. Na LaHome najdete velké množství vkusných dekorací a nábytku v tomto stylu.