Nejlepší osvětlení pro romantický večer? Lucerny!

Lucerny se vrací znovu na výsluní. Nemají ale už primárně funkci světla, ale i dekorace. Můžete si s nimi vytvořit romantickou náladu o letních večerech na zahradě či balkoně, vnést trochu tepla do nostalgických podzimních a zimních večerů v obýváku nebo vnést intimitu do vaší ložnice.

Základní rozdíl – venkovní a vnitřní lucerny

Základní rozdíl mezi současnými lucernami spočívá v tom, zda jsou určené do interiéru nebo exteriéru. Ano, lucerny nemusí vytvořit příjemnou atmosféru pouze u vás doma, ale i na zahradě. V případě uzavřených luceren, je zachována jedna z původních funkcí, tedy ochrana před uhasnutím. Takové lucerny můžete dát bez obav na zahradu, balkon nebo si s nimi užít večer pod pergolou. Jako třeba kovovou lucernu Helene nebo závěsnou lucernu Brisa, která má skleněný válec. Naopak ty, které jsou jako by otevřené, se hodí spíše do interiéru. Venku by vám je během chvilky sfoukl vítr nebo uhasil déšť. Interiér vám může krášlit například krémová kovová lucerna Antik nebo černá bambusová lucerna na nožičkách.

Výběr z rozličných materiálů

Stejně tak jako je dobré zvážit, zda budete lucernu využívat uvnitř nebo venku, je dobré se zaměřit na materiál, ze kterého je lucerna vyrobena. Dávno už nemusí být jen z kovu. Vyberte si materiál, který je vám nejpříjemnější a který do vaší domácnosti či zahrady přirozeně zapadne:

Lucerna jako designová dekorace

S dobou jde i design těchto svítidel. Už dávno nemusí mít pouze obdélníkový tvar (i když některým lucernám obzvlášť sluší), ale k dispozici jsou tvary kulaté, oválné a spoustu dalších. Samozřejmě i vzhled této dekorace je mnohem různorodější. Na LaHome máme skoro 200 luceren, abyste si našli tu, která vám padne do oka.

Pokud sháníte lucernu na zahradu a chybí vám ten správný zahradní nábytek, přečtěte si náš další článek. 

Lucerna

Lucerna