4 typy na zahradního nábytek. Vybírejte krásné kousky dle materiálu

Jaro je za dveřmi a tak je čas na přípravu zahrady po zimě. Určitě se ale nejedná jenom o rostliny nebo stromy. Velice důležitý je i zahradní nábytek, na kterém si užíváme zasloužený relax.

Na výběr jsou židle, stolky a nejrůznější křesílka.

Nábytek se liší materiálem, designem, velikostí a barvou. Nejčastějšími materiály jsou dřevo, kov, ratan, plast nebo sklo.

Samozřejmě každý z těchto materiálů má  výhody a nevýhody. Rozhodujte se proto, jaký druh nábytku nejlépe vyhovuje vašim potřebám a také kde bude nábytek umístěn. Jiné nároky má nábytek umístěný pod střechou terasy a jiné ten pod širým nebem, na který může i pršet.

Nábytek z kovu

Pokud potřebujete umístit nábytek na zahradu, kde není střecha, určitě je nejideálnější nábytek kovový.

Kovový zahradní nábytek je většinou velmi odolný vůči počasí. Může odolávat vysokým teplotám, slunci, dešti a sněhu.

Takový nábytek je hodně variabilní i z hlediska výběru stylu. Pokud máte zahradu moderní i stylovou, vždy si vyberete.

 

Kovový nábytek se určitě i snadněji udržuje. Obvykle ho stačí otřít pouze vlhkým hadříkem a je hotovo.

Nábytek z kovu má také krásný a elegantní vzhled například jako černá kovová lavice Gania, která se bude vyjímat v tajemném zákoutí vaší zahrady. S květinami kolem ní jí to bude slušet ještě více.

 

Ratanový nábytek

 Nábytek z ratanu je hodně oblíbený díky svému přírodnímu stylu a teplým barvám, které zahradu nebo terasu ozvláštní.
Většinou je také vybaven polstrováním a může tak být pro někoho pohodlnější. V neposlední řadě je lehký, takže je snadno přenositelný a pokud ho budete chtít na zimu někam uskladnit, není to problém.
Zahradní ratanové lounge křeslo bude vašim milým společníkem na zahradě. Je vybaveno polstrováním a tak máte zaručeno to pravé pohodlí. S kávou na příručním stolku a knihou v ruce vám už nebude nic dalšího chybět.
Odkládací stolek má ideální tvar. Díky hranám se nemusíte bát, že připravenou kávu rozlijete třeba na pěkný venkovní koberec.

Zahradní nábytek z bambusu

Bambusový nábytek má krásný a originální vzhled. Každý kus bambusového nábytku je totiž většinou vyráběn ručně.
Konferenční stolek Bamboo Pliable je opravdu charakteristickým nábytkem z bambusu. Skvěle  se bude vyjímat na terase s dalšími bambusovými prvky.
A kdo miluje chytání bronzu nebo jen prostý relax, zamiluje se do polohovatelného lehátka z bambusu. Ideální na odpočinek s drinkem v ruce.

Zahradní nábytek ze dřeva

Dřevěný nábytek propůjčuje zahradě a terase přírodní a útulný vzhled. Je stále velice oblíbený, i když jeho přenášení není tak snadné jako u jiných materiálů.
Dřevo je také relativně choulostivé na déšť a jiné povětrnostní vlivy, i tak ale stále patří k nejkrásnějším materiálům.
Tento nábytek můžete většinou také snadno renovovat. Stačí přebrousit a znovu natřít a nábytek je jako nový.
Pokud si navíc vyberete speciální kousek jako je stůl s krásnou teakovou podnoží, budete  mít doma klenot, který se hodí i do interiéru.