Koberec – praktický kousek, který vám nesmí chybět

Chcete mít útulný domov, ale pořád máte pocit, že tomu něco chybí? A není to třeba koberec?

Koberec je základ, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Navozuje už zmíněný pocit útulna, ale také vám může opticky zvětšit nebo zmenšit místnost.

V Lahome najdete několik druhů krásných koberců.

Velikost je důležitá

Vždy byste měli vybírat správnou velikost koberce. Příliš malý koberec, vám totiž může nadělat hodně paseky. Obecně platí, že by měl být širší než sedačka a pokud je v blízkosti ještě křeslo, jeho přední nohy by na koberci měly také stát.

 

Koberce můžete vybírat s vysokým vlasem nebo zcela bez vlasu. Záleží opravdu jen na vás, co se vám líbí. Například nádherný bavlněný koberec s diamantovým vzorem, bude u vás doma vypadat opravdu skvěle a váš domov dokonale zútulní.

Kam s nimi?

Samozřejmostí je obývák, kde koberec umístíme pod konferenční stolek. Zároveň by měl být vždy částečně zasunutý pod sedačkou.

Pokud nemáte v ložnici plošný koberec, určitě si pořiďte kusový. Dejte ho zhruba do dvou třetin postele, tak, aby část byla u spodních noh postele vidět. Zde opět platí pravidlo, že větší je lepší. Proto by měl být i po stranách postele. I pro vás jistě bude příjemnější, když ráno šlápnete bosou nohou na koberec, než na studenou podlahu.

Málokdo ví, že skvěle působí koberce i pod jídelním stolem. Zde se možná vyplatí pořídit spíše s nižším nebo žádným vlasem, kvůli údržbě.

Židle by vždy měly stát na koberci a to i po jejich odsunutí. Tato varianta se skvěle hodí pro velké domy, kde potřebujeme zóny oddělit.

Vyberte si tvar

Určitě vás nepřekvapí, že existují různé tvary koberců. Čtvercové, obdélníkové, kulaté. Nebo třeba koberce z hovězí kůže.

 

Nebojte se koberce i kombinovat nebo skládat přes sebe. Dobře třeba vypadají dva kulaté, které se trochu překrývají. Jutové koberce jsou velice moderní. Díky jejich přírodnímu vzhledu se hodí téměř všude a zároveň působí velice harmonicky.