Vázy tak designově povedené, že ani květiny nepotřebují

Samozřejmě, že vázy nejraději vidíme v kombinaci s květinami. Vybrali jsme pro vás ale takové kousky, které spojují funkci praktickou s funkcí zdobící. Vázy z LaHome jsou totiž dekoracemi samy o sobě.

Na co nezapomínat při výběru vázy?

Je nám jasné, že spousta nádherných designů vám volbu neusnadní. Radost si ale můžete udělat hned několika, protože každé květině sluší něco jiného. Pokud si chcete vystavit jeden květ růže nebo větvičku šeříku, neměla by vám doma scházet subtilní a menší vázička, jako například skleněná Bulles. Na pugéty to bude chtít subtilnější vázu a lučnímu kvítí to nejvíce bude slušet v keramických vázách – třeba v krásné dekorační váze retro Flower.

Dekorační váza retro flower

Dekorační váza retro flower

Nezapomínejte ani na volbu tvaru – užší hrdlo vázy je jako stvořené pro aranžování a kónický tvar dá květinám dostatek prostoru. Ve vínové skleněné váze Burgundy to bude například slušet pivoňkám nebo liliím.

Vínová skleněná váza Burgundy

Vínová skleněná váza Burgundy

Kam vázy umístit?

Menší vázičky, jako například dekorační vázy Antik, budou krásné na poličkách nebo v policových dílech. Jsou doslova dělané na suchou výzdobu. Větší kousky, které mají přibližně do 50 cm, je vhodné umístit na komodu, krbovou římsu nebo stůl. Na nábytku zazáří dekorační váza Ermi. Na LaHome ovšem najdete i takové kousky, které mohou stát na chodbě nebo v rohu místnosti – třeba úchvatná azurová keramická váza Vintage, kterou můžete doplnit i menší vázou ve stejném designu.

Další nádherné kousky, které by neměly ujít vaší pozornosti:

Oranžová skleněná váza /svícen Oriental orange

Oranžová skleněná váza /svícen Oriental orange

Když nemůžete, nebo nechcete vázy doplnit o řezané květiny

Umělé květiny, které jsou k nerozeznání od živých, vám udělají stejnou radost a vytvoří permanentní kouzelnou dekoraci. Ve vázách s úzkým hrdlem bude krásně vypadat například list Philodendron nebo velkokvětá růžová Hortenzie. Koupit si můžete i kytici tulipánů nebo pivoněk, které vám už nikdy neuvadnou. Čiré skleněné vázy pak budou vhodnou základnou pro kreativní tvoření – můžete do nich vložit světýlka, kamínky z dovolených nebo písek s mušlemi. Je to na vás.

PS: Přestaňte používat skleničky nebo plastové lahve a pořiďte si krásnou vázu, která bude zároveň dekorací ZDE. 

Skleněná váza

Skleněná váza