Úchytky na nábytek – šperk pro vaši komodu i kuchyňskou linku

Krása v detailu. To jsou nábytkové úchytky. Ač svými rozměry dosahují pouhých pár centimetrů, parádu udělají obrovskou. Vyberte si ty své a vylaďte svůj interiér do posledního puntíku.

Úchytky na nábytek – malá změna, která je hned vidět

I přesto, že se úchytky staly designovým kouskem, neslouží jen pro potěchu oka. Stále jsou nejspolehlivějším způsobem, jak šuplík, zásuvku nebo dvířka otevřít či vysunout. Navíc dodávají šmrnc zcela obyčejným kouskům nábytku.

Keramické úchytky

Úchytky, knopky, kapsy – jak se v tom vyznat?

Nevíte si rady, jaký druh úchytek vybrat? Seznamte se se základními pojmy z jejich světa. Knopky jsou vystouplé úchytky držící na pouhém jednom šroubku. Jejich velkou výhodou je snadná montáž. Mohou být kulaté, oválné, mít tvar trojúhelníku, na tom nesejde. Velkou oblibu si získaly knopky ve vintage stylu, které jsou doslova šperky každého nábytku. Díky praktičnosti i noblesnímu provedení je zájem i o podélné úchytky nebo takzvané kapsy ve tvaru vyklenutých půlkruhů, které jsou vám jistě dobře známé z rustikálních komod.

Nábytkové úchytky z keramiky, kovu či plastu?

Keramické úchytky v retro a vintage stylu oživí starou komodu, rustikální kuchyni, nebo dřevěné šuplíky. Poutají pozornost svým zdobením a provedením. Krásným příkladem je keramická úchytka s motivem ptáčka, která bude skvostně vypadat i v dětském pokojíčku.
Velký zájem je též o kovové úchytky. Ty mají buď minimalistické provedení, které pasuje do moderně zařízeného interiéru obzvláště v industriálním duchu – jako například kovová úchytka Gaia. Nebo jsou svým retro provedením stvořeny pro vaše kousky ve vintage stylu.
Nezapomínáme ani na plastové úchytky skvěle padnoucí do kuchyní a dětských pokojíčku.

Keramické úchytky

Čím vás úchytky na nábytek chytnou za srdce?

  • dá se s nimi čarovat v interiéru, aniž byste zatížili peněženku
  • retro motivy i minimalistické provedení vám umožní vyladit svůj domov do posledního detailu
  • mají velmi snadnou montáž, na kterou nepotřebujete výpomoc
  • kromě funkce estetické vládnou i svou praktičností, dají se s nimi zamaskovat i vady na kráse nábytku.

Tip od LaHome

Nechte pracovat své tvůrčí já a nezastavte se jen u nábytku. Knopky použijte pro výrobu originálních věšáků a závěsných háčků do kuchyně a koupelny.