Smaltované stojany, které vás vrátí do dětství

Smaltované nádobí si jistě pamatuje každý z nás. Každý se duchem vrátí do dětství, když si vzpomene, jak u babičky voněl oběd, který vařila ve smaltovaném hrnci. Nebo ten pocit, když ho maminka poslala pro mléko ve smaltované bandasce.  Dodnes se používá a patří k oblíbeným materiálům, zejména proto, že se dobře udržuje a pokud na něm vaříme, dobře vodí i teplo.

Tím, že evokuje staré časy, je stále hodně oblíbené, zejména v interiérech rustikálních a venkovských.

Smaltované předměty můžeme také využít jako dekoraci, ať už doma nebo na zahradě, kdy do starého smaltovaného hrnce či džbánu můžeme zasadit nejrůznější květiny.

Užitečná dekorace

Na LaHome máme v nabídce opravdu krásné kousky, které milovníkům smaltovaného nádobí a dekorací určitě rozzáří oči. Jde o nádherné a zajímavé stojany s lavórem a džbánem.

Tato krásná dekorace lze využít mnoha různými způsoby. Celý set totiž obsahuje mnoho menších prvků, které můžete použít také samostatně. Součástí stojanu je velká smaltovaná mísa, malá smaltovaná miska, talířek, džbán a kovový stojan. V nabídce jsou navíc čtyři různé dekory, takže je z čeho vybírat.

Smaltované misky s černým nebo modrým okrajem, si jistě pamatuje většina z nás. Já s ní mám například spojené Vánoce, kdy se v této velké míse míchal bramborový salát.

 

A právě miska s modrým okrajem je součástí prvního a druhého setu. Džbánek je čistý, bez dekoru a vy jej tak můžete využít naprosto k čemukoliv. Není nic jednoduššího, než do něj umístit řezanou květinu. Poté ho můžete opět vrátit na stojan a bude součástí této krásné dekorace. U těchto dekorů můžete vybírat mezi modrým a bílým stojanem.

Další možností jsou kytičky. Konkrétně motiv květin, které najdete na džbánu, míse i male misce. S tímto prvkem se budete rázem cítit, jako byste byli zpět u babičky. Vybírat můžete z hnědého nebo modrého stojanu.

Smaltovaný stojan je určitě krásná dekorace, která díky své výšce 82 cm v žádném interiéru nezapadne. Tip: Do velké mísy můžete vložit květinu a vytvořit si svůj specifický stojan na květiny. Celou dekoraci můžete také využít v koupelně, kde bude evokovat staré časy.

Smaltované nádobí i nadále vládne našim domácnostem. Nechejte se inspirovat i dalšími krásnými kousky.