Smaltované nádobí vás vrátí do babiččiny kuchyně

Na chalupě jste ze smaltovaného hrnku pili kakao, které dost často mívalo škraloup. Pamatujete? Teď se v myšlenkách můžete vrátit nazpět díky německé značce Münder-Email. Na LaHome od ní máme celou řadu retro kousků v podobě smaltovaného nádobí.

Smaltované nádobí od německé značky zachovává staré dobré časy

Firma Münder-Email byla založena v roce 1980 v Německu. Od té doby si poctivě drží tradici a vyrábí nádobí ze smaltu podobné tomu, které věrně sloužilo našim babičkám. Značka se neomezuje jen nádobí do kuchyně. V jejím sortimentu najdete například i mýdlenky a džbány, které najdete na LaHome.

Proč zůstal smalt v oblibě až dodnes?

  • Je praktický – snadno se čistí a je odolný proti mechanickému poškození.
  • Je zdravý a hygienický.
  • Nevadí mu ani vysoké teploty a agresivnější způsob čištění v myčkách.
  • Na co byste měli dávat pozor je poškození povrchu. Jakmile se vrchní vrstva odloupne, neměli byste smaltované nádobí nadále používat.

Trocha nostalgie do kuchyně

Od německé značky Münder-Email máme na LaHome tradiční kolekci v krémové barvě s modrou linkou. Pořídit si můžete jak smaltovanou odměrku, mísu nebo klasickou konvičku na mléko, která se dá využít jako bandaska.
Typicky venkovská je kolekce v krémové barvě s modrými kvítky. Vytvořit si můžete rovnou celý set složený z:
smaltované mísy s pokličkou,
smaltované odměrky s uchem,
smaltovaného džbánu,
a smaltované konvičky.

Smaltovaná mísa

Smaltovaná mísa

Retro smaltované kousky v koupelně

Hledáte originální mýdlenky pro svou koupelnu v retro stylu? Vyjímat se v ní budou smaltované. Krásně vypadají mýdlenky v mintové barvě – na výběr máte nástěnnou verzi nebo jednoduchou na umyvadlo. Na chalupách zazáří mýdlenka z krémové kolekce s modrými kvítky.

Mýdlenka z krémové kolekce s modrými kvítky.

Mýdlenka z krémové kolekce s modrými kvítky.

Když se moderní design spojí se smaltem

Belgická rodinná značka přišla s nádobím, ve kterém se snoubí mangové dřevo se smaltem v růžovém provedení. Výsledkem je designový počin, který obstojí i po praktické stránce. Na LaHome si můžete udělat radost miskami v několika velikostech, podnosem a salátovým příborem.

Mintová smaltovaná nástěnná mýdlenka s háčkem

Mintová smaltovaná nástěnná mýdlenka s háčkem