Ratanové doplňky – krása, která se snoubí s přírodou

Ať už tíhnete k barevnému interiéru, nebo bydlení v neutrálních odstínech, jedno je jisté. Neměl by vám doma chybět přírodní prvek. Současný trend v interiérovém designu se opět vrací k přírodě a přírodním doplňkům. Velmi oblíbený je ratan a to i pro svojí barvu a dlouhou životnost.

Jedná se vlastně o dlouhé liány, které se vysuší a postupně se z nich splétá nábytek a další doplňky. Pochází z deštných pralesů v Indonésii a dosahuje délky až 100 metrů.

Víte, že se ratan používal už ve starém Egyptě? 

Ratanové doplňky

Hnědý ratanový pletený podnos s poklopem Clayre & Eef

 

Ruku v ruce s přírodou

V LaHome můžete vybírat mezi několika druhy ratanových doplňků. Zapomeňte na nevzhledné plastové krabice a nechte se okouzlit ratanovými koši, které můžete využít jako úložný prostor. Vložte do nich deky a plédy nebo umístěte dětské hračky. Ratanové koše jsou prostě dekorativní i praktické zároveň.

Rádi se doma obklopujete květinami a zelení? Zapomeňte na plastové květináče a zamilujte se do těch ratanových. Přírodní barva ratanu bude tvořit krásný kontrast k zelené barvě květin.

Ratanové doplňkyKvětináči si můžete vyzdobit obývák i ložnici, ale klidně je můžete naaranžovat na balkon a pod pergolu.  V nabídce je několik druhů, nebojte se je proto kombinovat. Vsaďte na jednoduchou klasiku nebo třeba na skvělý ratanový květináč na nožičkách, který se nabízí v několika velikostech.

 

A pokud se vám zdá nějaký kout  nebo zeď u vás doma prázdná,  zavěste ke stropu ratanový květináč na provazech. Když zavěsíte dva nebo tři květináče s rostlinkami do různých výšek, vznikne vám jedinečný květinový koutek.

 

Krásně vyzdobený domov je pro většinu z nás samozřejmostí, ale ani vchodové dveře už nemusí působit nudně. Dolaďte je pomocí ratanového věnce. Ten můžete nechat přírodní nebo ho dozdobit jemnými dekoracemi nebo sušenými květy.

Jedinečným doplňkem pro váš domov může být úžasná ratanová lucerna. Přes den vám poslouží jako dekorace, která díky své výšce může s přehledem stát na zemi. Večer s ní zase vytvoříte romantiku pro večeři při svíčkách. Pokud do ní vložíte led svíčku s časovačem, vytvoří vám kouzelnou atmosféru každý večer.

Ratanové doplňky

Ratanová lucerna Nolwen Clayre & Eef

 

Jedinečný ratan

Že ratan nemusí být jen v přírodních barvách dokazuje závěsná bílá lucerna, která se díky svému výpletu postará o příjemné vzrušení mezi ostatními dekoracemi. Zkuste si ji zavěsit třeba pod pergolu a kochejte se pohledem na ní pokaždé, když tam půjdete odpočívat.

Opravdovým skvostem ve vašem domově se může stát ratanová stojací lampa společnosti Mars & More. Pokud jste vyznavači přírodního nebo boho stylu, pak by vám doma neměla chybět. Určitě jí to bude slušet v obývacím pokoji vedle sedačky, ale i v ložnici vedle postele. Je to jedinečný kousek nejen díky stylu pletení, ale také díky její výšce, která je krásných 110 cm.

Ratanové doplňky

Hnědá ratanová stojací lampa Mars & More

 

Zrcadla jsou skvělým doplňkem do každé domácnosti. Pomohou prostor oživit i opticky zvětšit a prosvětlit. Zavěste si na zeď kulaté hnědé ratanové zrcadlo a nechte se unášet jeho krásou každý den.

Ratan je jedinečný přírodní materiál, který je opravdu odolný a zároveň krásný. Proto by v žádné domácnosti neměl chybět.