Živé květiny, které vám pomohou zútulnit domov a zahradu

Živé květiny jsou součástí našich domovů už věky. Pomáhají nám zvýraznit krásu našich interiérů a zahrad a dělají nám radost. Na LaHome si nově můžete pořídit také živé květiny, které budou skutečnou chloubou vašich domovů.

Oleandry

Oleandr je nádherná rostlina, která se vyznačuje svými krásnými květy a také vzrůstem, kterého může dosáhnout. Pokud se o ni budete dobře starat a na zimu ji budete uklízet do bezmrazé místnosti, odvděčí se vám nádhernými květy a vůní.

Na LaHome si můžete vybrat ze tří barev Oleandru. V nabídce je bílý, tmavě růžový a světle růžový. Pořídit si samozřejmě můžete všechny a vaše zahrada tak dostane úžasnou nálož květů a barev. Jen si dejte pozor na děti a domácí mazlíčky, protože Oleandr je jedovatý.

 

Eucaplytus

Eucalyptus je znám svými zelenými listy a mnohdy typickou vůní, kterou můžete znát třeba z éterický olejíčků. Je to rostlina, která skvěle vypadá také ve váze a sluší opravdu každému interiéru. Vyniká tím, že může mít mnoho odstínů zelené, od klasické světle zelené po šedo zelenou barvu. Eucalyptus má rád slunce, takže jeho pěstování zvolte spíše na slunném místě, třeba na parapetu okna, které vede na jižní stranu.

Navíc v nabídce najdete i Eucalyptus Gunnii Azura a Eucalyptus parvifolia Oliva Winter Hardy, které snesou i teploty až do -20 stupňů, takže v našich podmínkách nebudete mít s pěstováním problém ani v zimě.

 

 

 

Ostatní květiny

Hledáte-li nějaké další zajímavé rostliny pro váš domov nebo zahradu, nemusíte se bát. Na LaHome najdete skutečně krásné rostliny jakým je třeba Olivovník. Ten je znám pro jeho krásné listy, které v domácnostech působí velice dekorativně. Použijete k němu nějaký úžasný květináč s patinou, můžete si být jisti, že skvěle zapadne do interiéru ve stylu venkova.

Další zajímavou rostlinou je Myrta, která je vysoká 45 cm a vyznačuje se dlouhým kmínkem. Je známá také pro svou vůni a samozřejmě pro použití na svatbách, takže ve vás může evokovat krásné vzpomínky n a váš svatební den.

Myrta obecná Myrtus Communis na kmínku - Ø 12* 45 cm

Rostlina, která vás zaručeně zaujme je Paznehtík, který je známý pro svoje nádherné květenství a dorůstá až do výšky 150 cm, takže ho rozhodně nepřehlédnete.  Má taky krásnou vůni a přitahuje motýli a včely. Se svými purpurovo-bílými květy se stane tato rostlina královnou vaší zahrady.

Živé rostliny jsou pro naše životy rozhodně důležité. Nejenže čistí vzduch, ale také nám přináší radost a klid.