Tipy na květináče, které využijete doma i na terase

Květináče jsou nádoby do kterých ukládáme rostliny.  A dalo by se říct, že rozlišujeme vlastně dva typy. Ty, do kterých rostliny přímo zasadíme nebo okrasné obaly, které nám vlastně pomohou „obalit“ ten mnohdy nehezký květináč.

Okrasné obaly jsou z hlediska estetiky hodně důležité. Mohou být z plastu, kamene, betonu, kovu, skla, keramiky, dřeva a dalších materiálů. Ty nám navíc také určují životnost květináče a zda může být umístěn v i exteriéru nebo pouze v interiéru.

Podle toho, jaký druh květináče si vybereme, zvládneme dekorovat náš domov nebo zahradu k dokonalosti.

 

Na LaHome je krásných květináčů opravdu hodně, takže rozhodování nebudete mít jednoduché:-).

Doporučuji pečlivě zvážit, kam chcete rostlinku s obalem umístit a jaké dekorace budou v  jejím okolí. Podle toho totiž vyberete ten pravý květináč  právě pro vás.

Nejrůznější tvary pro každý prostor

Určitě není nutné mít jen klasický kulatý tvar květináče, jaký všichni známe. Originalitě jsou zde dveře otevřené a tak si můžete vybrat například i skvělý antik květináč ve tvaru ptáčka.

 

 

Šedý antik cementový dekorační květináč s ptáčky - Ø 27*12 cm

Šedý antik cementový dekorační květináč s ptáčky

Další antik cementový květináč s ptáčky můžete také využít doma i na zahradě. Skvěle bude vypadat na skalce i mezi záhonky nebo jen tak na travnaté ploše.

Pokud ho umístíte uvnitř, vnese vám domů originální barvu a strukturu, která je v dobře zařízeném interiéru potřeba.

 

Rádi byste květináč ve tvaru koše, ale potřebujete ho trochu odolnější, aby mohl směle trávit čas i na vaší terase? Žádný problém! Květináč s vyplétaným vzorem vás úplně zmate. Není totiž z proutí, ale z cementu. Díky jeho struktuře a  přírodní barvě vám ale zaručí, že stále bude působit útulně.

 

Retro vede

Retro dekorace jsou neustále v módě a dá se říci, že jsou vlastně nadčasové.

Tento úžasný květináč s květinovým vzorem si prostě zamilujete. Působí romanticky, neotřele a tak trochu vintage. Navíc mu můžete pořídit i další kamarády jako je konvička, nebo květináče v dalších velikostech.

 

Dalším krásným vintage kouskem je z dílny Clayre & Eef je keramický květináč s ornamenty. Popraskaná struktura a lehká patina si najde své místo v každém venkovském domě.

 

Toužíte ještě po něčem originálnějším? Něčem, co upoutá vaši pozornost a dokonale k vám zapadne? Co takhle květináč ve tvaru vázy od Chic Antique ?  Opět se může pyšnit vintage vzhledem s lehkou patinou. Její výška 67 cm je navíc to, co  pomůže této dekoraci vytvořit váš domov jedinečným.

 

 

Romantické květináče

I romantici si najdou na LaHome své oblíbené kousky. Romantický styl nejčastěji představují květy a i ty na květináčích najdete.

 

 

V nabídce jich je opravdu plno a mezi nimi je i úžasný oválný květináč s lučními květy. Je vyroben z keramiky a najdete na něm i malé motýlky. Romantika je tak zaručena.

 

 

Květináči si zdobíme domovy a květiny pravidelně a rádi. Je to krásná dekorace, která naše domovy pomůže doladit a vyjádřit náš osobitý styl. Už máte vybraný ten svůj?