Krbové římsy, které vám svou krásou zamotají hlavu

Blíží se pomalu podzim a tak se opět budeme schovávat do našich domovů a choulit se pod dekami. Mnoho lidí miluje krby, ale ani ti, kteří ho doma mít nemohou, nemusí litovat. Jinou možností, jak si ozvláštnit stěnu je totiž krbová římsa.

Kam s nimi?

Krbové římsy jsou v rustikálních a vintage stylech velice oblíbené. Jsou krásné, s lehkou nebo větší patinou a navíc poslouží jako další prostor pro umístění dekorací, takže si můžete váš domov doladit do posledního detailu. Nejlepší je umístit krbovou římsu na větší prázdnou zeď, kde na sebe strhne veškerou pozornost a bude jí to tam slušet. Není moc vhodné římsy dávat mezi dvě jiné skříně, protože její krása pak zaniká. Římsa může také dobře posloužit místo konzolového stolku.

Potřebujete doladit prázdnou stěnu mezi dveřmi v předsíni? I tam můžete římsu využít.

Krbová římsa ale nemusí být umístěna jen v obýváku nebo předsíni, ale skvěle bude vypadat třeba i v ložnici. Co takhle římsa a zrcadlo místo toaletního stolku, na který už nebylo tolik místa? Pod římsu můžete zasunout užší taburetku a je to.

Co na ně postavit?

Krbové římse rozhodně sluší dekorace. A je jen na Vás jestli budou rustikální nebo spíše jednodušší, laděné více moderněji, což může přinést zajímavý kontrast. Na římsu můžete umístit fotografie, vázy nebo svíčky. Dobře budou vypadat předměty různých tvarů a velikostí. Nezapomeňte, že pokud je dekorací méně, vždy vypadá lépe lichý počet.

 

V mnoha barvách

Krbovou římsu nabízíme v několika barvách. V bílé je to například krásná bíla římsa s vintage zdobením  nebo netypická římsa s obloukem s patinou. Tyto římsy budou působit jemně, ale stále relativně výrazně díky patině. Můžete si vybrat, jestli je postavíte ke světlé nebo kontrastní tmavší stěně.

Bílá krbová římsa Luz s patinou a odřeninami - 130*21*104 cm

V hnědé barvě je to pak dřevěná římsa Mary s patinou, odřením a vintage zdobením nebo krbová římsa Nina , která má světlou patinu a kazetové zdobení. Hnědá římsa dobře  vynikne u světlé stěny. Pokud ji navíc zkombinujete s bílými a mosaznými dekoracemi, budete mít doma opravdovou krásku.

 

 

 

Dřevěné římsy si můžete pořídit i v černé barvě. Například Dřevěnou krbovou římsu Mary nebo černou dekorativní římsu Ellen. Která barva vám ale zaručené domov rozzáří? Přeci zlatá a právě i v této barvě ji můžete mít doma.  Tato barva dodá římse trochu Glamour vzhled, takže i další zlaté prvky jsou jistě vítány.

 

 

Pod krbové římsy si můžete dát v podstatě cokoliv. Knihy, svíčky (zde doporučuji spíše ty LED), naaranžované kusy dřeva nebo různé košíky. Vedle římsy si pak můžete postavit lampu a křeslo a udělat si krásný čtecí koutek.