Dodejte vašemu domu styl pomocí kravské kůže

 

Kravská kůže je v posledních letech hodně žádaná. Možná je to i z toho důvodu, že je to nadčasový a přírodní prvek, který v interiéru působí trochu výstředně, ale zároveň ho dokonale uzemní.

 

Kůže místo koberce

Kravská kůže se nejlépe hodí do moderních ale i venkovských interiérů i kvůli svému původu. Nejčastěji se využívá jako předložka na zem v obýváku a díky své velikosti vám plně nahradí koberec. Ten už pak není třeba, aby domov nepůsobil trochu přeplácaně.

Jestli se chystáte takovou kůži pořídit, určitě myslete na to, že byste k ní měli ladit i zbytek místnosti, ale určitě to neznamená, že musíte mít vše, včetně sedačky, z kůže. Měla by k vám zapadnout spíše stylově.

Na LaHome najdete více variant kravské kůže a tak můžete vybírat i z různých barev a potisků. Jak už bylo řečeno, jejich rozměr je opravdu velký a tak se z nich stane nepřehlédnutelný kousek.

Klasiku mezi kůžemi tvoří hnědá kůže, která svým trochu rezavým tónem vtiskne interiéru příjemně teplou barevnost a taky šmrnc. Skvěle bude vypadat i na chalupě nebo v horském hotýlku.

Další klasikou je černobílá kůže, která se drží s barevností trochu při zemi, ale i tak je to hodně výrazný prvek, který si zaslouží to nejlepší místo u vás doma. Černobílou kůži můžete dobře sladit s ostatními prvky v interiéru.

Trocha extravagance

Kdo chce být trochu extravagantní, zalíbí se mu kravská kůže s potiskem jaguára, žirafy nebo zebry. Tahle kombinace je o něco výstřednější než předchozí barvy, takže si buďte jisti, že na sebe strhne pozornost určitě. Dejte si ale pozor, abyste v tomto duchu neměli i zbytek místnosti. Lehce se totiž z krásné předložky může stát kýč. Tady platí méně je více. Pokud ale zvolíte zbytek interiéru střídmý, vrátí se vám to v podobě interiéru s luxusním nádechem.

Koberec z kravské kůže zebra - 150*250*0,3cm

Z kůže samozřejmě nemusí být jenom předložka, ale i ostatní věci ve vašem domě. Jestli si na velkou kůži na zemi úplně netroufáte, co říkáte na kožený polštář na sedačce? Je stejně krásný, ale zároveň je to prvek, který lehce sladíte s ostatními dekoracemi a nábytkem.

K polštáři můžete ladit i puf, který je v nabídce také v kravské kůži. Jedná se vlastně o krychli o 40 cm a pokud zvolíte jednobarevnou sedačku, můžete si být jisti, že k vám stoprocentně zapadne. Je to taky praktický kousek. Využijete ho jako podnožku, ale i na sezení.

 

Ke kravské kůži se dobře hodí dřevo. Vybírejte kůži podle podtónů, které dřevo u vás doma má. Ke dřevu teplé barvy bude krásně ladit rezavá kůže. Jestli máte doma spíše bílou nebo šedou, udělejte si radost černobílou kůží.