Korkové prostírání jako udržitelný, originální a praktický doplněk

Korek už dávno nezdobí jen hrdla lahví s vínem. Ve formě nejrůznějších doplňků pronikl do našich domácností a dokonce i šatníků. Ozdobit jím můžete třeba svůj jídelní stůl. Korkové prostírání se stane nejen originální dekorací, ale také praktickým doplňkem, který ochrání desku vašeho stolu před znečištěním nebo jakýmkoli poškozením.

Prostírání štěňata

Korkové prostírání – hravé i elegantní, jednoduché i výstřední

Ze široké nabídky korkových prostírání si jistě vyberete. Co takhle poobědvat ve společnosti roztomilých štěňátek labradora nebo se uklidnit pohledem na pestrobarevnou džungli?

Prostírání se lvem

Pokud dáváte přednost extravaganci a baví vás vyčnívat z davu, paní zebra, pan vlk nebo podobný zvířecí motiv jistě bude správnou volbou. Uvidíte sami, že takovým prostíráním hned zaujmete každou návštěvu.

Tím ale zdaleka nekončíme. Na své si přijdou i obdivovatelé drobného ptactva z našich luhů a hájů nebo milovníci voňavých bylinek.

Korkové prostírání Bylinky

Kvalita i design ruku v ruce

Korkové prostírání pocházející z dílen nizozemské společnosti Mars & More nenabízí jen originální design, ale také kvalitní provedení. Spodní část tvoří korková vrstva, kterou od vrchního uměleckého papíru s potiskem dělí dřevovláknitá deska. Díky ní je prostírání pevné, samozřejmostí je ovšem i omyvatelné provedení.

Pár zajímavostí o korku

A víte, kde se vlastně korek (nejen) pro výrobu prostírání bere? Jedná se o materiál vyrobený z kůry dubu korkového. Kůra se loupe pomocí speciálních nožů a její obnova vždy trvá minimálně devět let. Možná vás teď napadá, že odstranění kůry je nešetrným zásahem do přirozeného procesu růstu. Opak je ale pravdou. Fáze obnovy kůry je velmi důležitá pro životní prostředí, protože během ní dokáže korkový dub pohltit ohromné množství oxidu uhličitého.

Korek je tak přírodním a obnovitelným materiálem, který je současně velmi trvanlivý a jeho opotřebení při šetrném zacházení jen tak nehrozí. S korkem se nejčastěji setkáme v Portugalsku, které je jeho hlavním producentem.

Tak už máte svého korkového favorita?