Hodiny – nejen ukazatel času, ale i krásná dekorace

Čas je neúprosný a přitom spravedlivý. Každému utíká stejně. Ale určitě se tím nemusíme nijak stresovat. Pojďme si připomínat, jak minuty a hodiny každý den ubíhají pomocí krásných hodin.
Prohlédnout nástěnné hodiny
Hodiny určitě neslouží pouze jako ukazatel času, ale i jako krásná dekorace a doplněk.

 

 

Většina domácností má své hodiny, ať už větší nebo menší, nástěnné nebo stojací. Jednou za čas však zatoužíme po obměně. Chceme si byt sladit do určitých barev nebo stylu a právě hodiny nám k tomu mohou být nápomocny.

 

Pokud toužíte po nových hodinách, protože staré vás opustili, nebo si díky nim chcete doladit bydlení, jste na správném místě.

Na LaHome je na výběr několik druhů nástěnných hodin. Kovových, dřevěných, s římskými nebo arabskými číslicemi.
Prohlédnout nástěnné hodiny
 

Víte, že…mezi nejstarší hodiny se řadí sluneční hodiny, které se používaly již ve starém Egyptě?

V kuchyni i v obýváku

Hodiny si své místo najdou téměř po celém domě. Navíc nikde není psáno, že musíte mít jen jedny. Klidně si je pořiďte do každé místnosti. Potřebujete přeci vědět kolik je hodin v kuchyni, obýváku i ložnici.

Nástěnné hodiny s římskými číslicemi a nápisem Bon Apetit, uchvátí vás i vaše návštěvy v kuchyni. A navíc díky nim poznáte kdy máte vyndat koláč z trouby.

Na velikosti záleží

A u hodin to platí dvojnásob. Malé hodiny na široké prázdné stěně nebudou působit dobrým dojmem a budou se na ní jakoby ztrácet. Naopak příliš velké hodiny na malé stěně, na které jsou navíc další poličky a obrázky, vám také příliš parády neudělají.

Zvolte proto velikost úměrnou prostoru, kam je chcete umístit.

Pokud budou na stěně osamocené, určitě budou vždy vypadat lépe hodiny větší.

A vůbec se nebojte sáhnout po takových rozměrech, jako je například 90 cm.  Pokud to Váš prostor dovolí, proč ne.

Prohlédnout nástěnné hodiny