Dřevěné podnosy – doplňky, které vašemu domovu sluší

Dřevo nám v našich domovech symbolizuje přírodu a dodává pocit tepla. Je proto důležité ho do interiéru umístit, pokud chceme mít útulný domov. Neznamená to, že musíme mít doma hromadu velkých dřevěných skříní. I s doplňky se počítá. A pokud jsou to navíc doplňky, které mohou k něčemu sloužit a plní nějakou funkci, pak je to ještě lepší.  Dřevěné podnosy jsou přesně tím pravým.

V nabídce LaHome jsou krásné dřevěné podnosy vhodné k servírování, ale i ty, které poslouží jako dekorace. Jestliže jde o doplněk interiéru, použijte je jako takový základ nebo podstavu pro další dekorace.

A kam takový podnos umístit, pokud ho chcete využít jako dekoraci? Ideální je jídelní stůl. Podnos umístěte do středu a na něj položte další doplňky, jako jsou vázy, svíčky a další drobné věci. Případně ho můžete využít i na nějaké ubrousky a prostírání. Ideální počet dekorací, které budou na podnose jsou tři nebo jiný lichý počet.

Podnosy ale samozřejmě můžete využít i k servírování různých pokrmů nebo třeba nápojů. Dopřejte si na prosluněné terase šálek kávy, který jste si donesli na krásném podnosu.

 Jaký tvar vybrat?

Tvary dřevěných podnosů mohou být různé a vy je také můžete kombinovat. Například kulatý podnos se bude krásně vyjímat na kulatém jídelním nebo konferenčním stole. Dekorace na něj stavte také dle jeho tvaru, nikoliv do řady.

Čtvercový nebo obdélníkový podnos bude vypadat krásně na podlouhlém stole nebo na komodě. Vybírat můžete z užších a širších a sladit si vše dle svých představ. I tady platí, že by dekorace neměly stát v řadě, i když k tomu tvar tácu vybízí. Posuňte některé doplňky mírně dopředu a některé za ně.

Dřevěný podnos s růžovým vnitřkem Enamell pink - 66*50*8cm2ks dekorační úzký dřevěný podnos Grimaud - 43*13*6cm*5cm

Ale nemusíme zůstávat jen u klasických tvarů.  V nabídce jsou i nádherné podnosy ve tvaru listů, které můžete také využít jako dekoraci. Tím, že jsou z akáciového dřeva, je můžete klidně použít i v koupelně na různé drobnosti.

Materiál

Podnosy jsou vyrobeny z různých druhů dřeva a je tedy na vás, pro který se rozhodnete.  Vybírejte podle místa umístění i podle barvy matriálu, která je pro vás vhodná. V nabídce jsou například i podnosy z bambusu, které se prodávají v setu tří kusů. Můžete si je tedy rozmístit po interiéru a tím ho celý propojit a sladit.

 

 

Vrbové dřevo je další možností, kterou si můžete zvolit. Není tak typické a jeho příjemné proplétání a barva vás určitě nadchne a přinese vám domů další kousek přírody a radosti.

 

 

Podnos na nožkách z recyklovaného dřeva bude díky svému vintage vzhledu a velikosti originálním kouskem vašeho interiéru. Tím, že je vyvýšený a má průměr 62 cm na sebe přitáhne pozornost. Umístěte na něj jednodušší dekorace a doplňky, aby mu nebraly jeho krásu.

 

 

Podnosy s poklopy

V rustikálních interiérech jsou hodně používané nejrůznější podnosy s poklopy, do kterých můžete vložit drobnou dekoraci. Nejenže se na ni nepráší, ale poklop ji navíc dodá punc originality a jedinečnosti.

Tip: Zkuste si koupit více poklopů různých výšek a velikostí. Umístěte pod větší poklopy knihy, umělé rostlinky, rámečky, svíčky a jiné věci. Sklo v kombinaci se dřevem vypadá prostě krásně, a to i díky kontrastu, který vůči sobě mají.

 

Dřevěné podnosy mohou být krásným praktickým doplňkem vašeho interiéru, ze kterých se můžete těšit roky a pokaždé mohou díky různému stylu dekorování vypadat jinak.