Venkovský styl u vás doma dokáže zastavit čas!

Pamatujete si, jak blaženě jste se cítili u babičky na chalupě? Minimalismus v té době ještě spal, šlo hlavně o útulnost a obklopování se věcmi, ke kterým jste si vybudovali citovou hodnotu. Z toho venkovský styl čerpá, a hlavně díky tomu získává v poslední době na oblibě.

Venkovský styl

Venkovský styl

V čem je kouzlo venkovského stylu?

S venkovským stylem se vrátíte ke všemu, co připomíná venkov, přírodu a časy našich babiček a prababiček. Je ideální pro milovníky jednoduchosti, přírody a tradic. Prim v něm hraje ruční práce, řemeslné zpracování a přírodní materiály. Vytvoří útulný domov, který si ovšem ponechává svou funkčnost a nemusí se ani vzdát modernosti.

Venkovského stylu se nemusíte vzdát ani v městském bytě

Chalupy a chaty na venkově už mají ten nejdůležitější základ, takže stačí podtrhnout jejich kouzlo doplňky a dekoracemi. Pokud ale začínáte od píky, musíte se držet několika základních pravidel. Podlahám vládne dřevo, zejméma prkna, dá se ale využít i keramická dlažba, která bude snadnější na údržbu. Aby vám nebyla zima na nohy, nezapomeňte na koberce nebo kožešiny. Velmi efektní je cihlová stěna, nebo dřevěné a kamenné obklady. Venkovský styl ale krásně ladí i se stěnami v pastelových odstínech, nebo v klasické bílé.

Venkovský styl

Venkovský styl

Nábytek, který s vámi prožije mnohé
Venkovský styl bydlení naprosto vylučuje nábytek v provedení, které si bude žádat už za rok výměnu. Masivní dřevo je téměř věčným materiálem, který s přibývajícími léty zraje jako víno. Komoda s přihrádkami na víno a skříň s prosklenými dveřmi jsou investicí na desítky let.

Jestli se nějaký styl neobejde bez doplňků, pak venkovský

Dokonce se v něm toleruje i jistá přeplácanost. Pořiďte si kousky, které vám udělají radost:

  • Textilie na prvním místě – polštářků, povlečení, ubrusů, utěrek, podsedáků a chňapek není ve venkovském stylu nikdy dost. Základem jsou přírodní materiály v příjemných barvách s květinovým a ovocným dekorem. Všechny poždavky v tomto směru splňuje rozkošná kolekce Dots & Roses.
  • Stylu přizpůsobte i nádobí – zvolit můžete kameninu, keramiku nebo porcelán v jednobarevném, ale i pestrém provedení. Kalíšek na čaj vypadá jak zděděný po babičce. Nejenom nedělní obědy pak servírujte ve stylové kolekci nádobí Country Side Animal.
  • Typické doplňky, se kterými neuděláte chybu – k venkovskému stylu patří proutěné truhly, sušené květiny, dřevěné a keramické sošky, svíčky a plechové květináče, vázy a konvičky.

U venkovského stylu nejde o dokonalé sladění. Jeho cílem je vytvoření útulného domova, který bude vonět podobně jako prázdniny u babičky.

Venkovský styl

Venkovský styl