Vaše delikatesy budou hosté hltat očima – stačí je vystavit na etažér!

To, že se jí očima, je stará známá pravda. Etažér je výstavkou nejlepších dobrot, které jste připravili. Jejich jediným mínusem je, že budete muset občerstvení mnohem častěji doplňovat.

Etažér není stvořený jen pro sváteční příležitosti

Několika patrové podnosy pro noblesní servírování pokrmů mají původ ve Francii. Slovo “etage” můžeme přeložit jako podlaží či patro. S etažérkou získáte hned několik pater pro svoje delikatesy. Romantický večer ve dvou, narozeninová oslava, svatební hostina, večírek s přáteli, nebo sváteční chvíle. To všechno jsou ideální příležitosti pro etažéry. Zásluhou celé řady provedení si ale můžete vybrat kousek pro pro celoroční využití.

Etažér

Etažér

Různé typy etažérů a jejich využití:

  • Kovový– patří mezi nejoblíbenější a vděčí za to nejen svému stylovému provedení, ale hlavně všestrannému využití. Vyniknou na něm jednohubky, uzeniny a sýry, sushi a další vybrané lahůdky. V mezičase, kdy nechystáte žádný večírek, poslouží jako stojan na ovoce. Pokud chcete, aby byl etažér středem pozornosti, vsaďte na kovový Gipsy Antik.
  • Skleněný – na průzračných talířích skleněného etažéru vynikne všechno. Hodí se především na vánoční cukroví, mini dezerty, makronky nebo ovoce. Stejně neodolatelně na něm ale budou vypadat chlebíčky. Etažér Venice je honosnou variantou pro speciální příležitosti. Skleněný etažér kombinující talíře a mističku můžete mít na stole nebo kuchyňské lince pořád.
  • Porcelánový – nejčastěji se využívá jako etažér na vánoční cukroví, zazáří na něm i čokoládové pralinky nebo sušenky. Typickým příkladem je etažér Elegant Country. Pokud hledáte kousek speciálně na Vánoce, naším favoritem je Cosy Winter.
  • Dřevěný – nejčastěji využíván jako stojan na ovoce, hodí se i na servírování pečiva a sýrů. Do dřevěného etažéru ale můžete klidně vsadit mini květináče s bylinkami.
Etažér

Etažér

Na LaHome najdete jak menší etažérky pro rodinu a pár hostů, tak i etažéry s výškou kolem 2 metrů stvořené na velké svatby nebo firemní párty.

Tip od LaHome: Nezůstávejte jen u jídla. Etažér poslouží též pro uložení kosmetiky, šperků, nebo do něj přímo můžete zasadit květiny a vytvořit si originální dekorační kousek.

Etažér

Etažér