Tyrkysová barva – svěží vítr do vašeho interiéru

Neokoukaná a svěží barva, která v interiéru okamžitě upoutá pozornost. To je tyrkysová. Kromě toho se řadí mezi interiérové trendy. Díky výraznosti stačí jeden kus nábytku nebo pár dekorací, které rázem osvěží interiér.

Jak působí tyrkysová barva v interiéru?

Kombinuje v sobě účinky modré a zelené. Jde o barvu uklidňující a uvolňující. Podporuje fantazii a podle Feng-Shui přináší tato barva do domova klid, štěstí i bohatství. Nezapomínejte ale na to, že jde o velmi výraznou barvu, a pokud se pro ni rozhodnete, zacházejte s ní opatrně.

Tyrkysový pléd Fayola se střapci

Tyrkysový pléd Fayola se střapci

S čím tyrkysovou barvu kombinovat?

Krásně bude vypadat v kombinaci se dřevem a rostlinnými vzory. Typickou ukázkou toho je jedinečná dřevěná stolička s pleteným tyrkysovým sedákem. Sametové tyrkysové podnožky s úložným prostorem budou vypadat skvěle v kombinaci s polštářem Flamingo a menším odkládacím stolkem Paulownia.
Působivá je i kombinace tyrkysové s citrusovými tóny nebo hořčicově žluté. Pokud ale máte rádi výrazné interiéry, nemusíte se bát ani kombinace s kontrastními barvami, jako například s červenou.

Tyrkysový vintage povlak na polštář

Tyrkysový vintage povlak na polštář

Tyrkysové doplňky a dekorace se hodí všude

Dekorace a doplňky v tyrkysové žádná pravidla nemají. Ba naopak. Jsou ideálním způsobem, jak osvěžit interiér. Zkusit můžete tyrkysový vintage povlak na polštář, tyrkysový pléd, poštovní retro schránku, která se hodí i do interéru, nebo úplnou maličkost v podobě tyrkysové keramické úchytky.

Tip LaHome: Tyrkysové barvě to bude slušet v glamour nebo námořnickém interiéru. Pakliže máte rádi barvy, načerpejte inspiraci v barevném stylu.

Tyrkysová sklenička Verrerie I

Tyrkysová sklenička Verrerie I