Stolní lampy Tiffany jsou malým uměleckým dílem

Elegantní, nadčasové, luxusní – tak by se dala stručně popsat jedna z nejkrásnějších svítidel z nabídky LaHome, stolní lampy Tiffany. Jedná se o zcela mimořádný designový výrobek. Výrobce, holandská rodinná firma Clayre & Eef, si zakládá na preciznosti zpracování. Každý kus se vyrábí ručně a je tak jedinečným originálem.
Tiffany lampy jsou překrásným doplňkem samy o sobě. V okamžiku, kdy je rozsvítíte, vykouzlí v interiéru krásnou atmosféru. Hrdí majitelé navíc přiznávají, že mají chuť se na ně stále dívat a obdivovat hru světla procházejícího skleněným stínidlem.

Stolní lampy Tiffany

Technika Tiffany – náročná a krásná

Stínidla těchto unikátních vitrážových lamp jsou odolná, vyrábějí se totiž ze silnějšího skla, které se ručně velmi pečlivě lepí kousek po kousku. Vzniká tak mozaika, která je pokaždé trochu jiná, i když patří do stejné kolekce a má stejný základní vzor. Technika Tiffany patří k těm náročnějším, výsledek ale stojí za to.
Stínidla si můžete vybrat v nejrůznějších tvarech. Do pracoven a kanceláří se skvěle hodí takzvané bankovní lampy, v obýváku nebo ložnici budou báječně vypadat klasická kruhová stínidla, moderní interiéry zase oživí hranaté lampy nebo svítidla s pravidelnými geometrickými stínidly. Pro romantické duše jsou jako stvořené lampy připomínající květy lučních zvonků a dalších květin. V nabídce jsou také speciální tvary v podobě anděla, dvojice koček, labutě, želvy nebo třeba kříže.

Stolní lampy Tiffany

Tlumené barvy nebo rozkvetlá zahrada?

Tiffany lampy je možné pořídit s jednobarevnou vitráží, v kombinaci několika tlumenějších barev, ale i velmi pestré a veselé. Zruční řemeslníci umějí poskládat mozaiky do abstraktních vzorů nebo do dekorů, které připomínají třeba paví peří, rozkvetlou zahradu nebo divokou přírodu. Exkluzivní kousky navíc zdobí například vitrážoví motýlci.

Nohy stolních lamp Tiffany jsou obvykle z polyresinu. To je speciální a velmi odolný druh pryskyřice, který je nerozbitný a na první pohled působí jako dřevo nebo kov. Povrch lze různě upravovat, patinovat a dají se do něj lisovat drobné detaily. I proto polyresin čím dál častěji používají také umělci a sochaři.
Do všech stolních lamp Tiffany se hodí běžné žárovky. Namísto klasického vypínače ale mají elegantní řetízek. Pokud má lampa žárovek víc, rozsvěcuje každou z nich zvláštní řetízek. Můžete si tak zvolit intenzitu osvětlení podle nálady.

Stolní lampy se dají koupit kompletní anebo si můžete vybrat samostatné stínidlo a kombinovat ho se základnou, která se vám bude nejvíc líbit. Na výběr je několik druhů nohou v různých barvách. Montáž základny a stínidla zvládne úplně každý, je totiž velmi jednoduchá.

Stolní lampy Tiffany

Tip od LaHome.cz

Stolní lampy Tiffany působí velmi luxusně, dodají šmrnc i strohému interiéru a rozjasní každou místnost. Za všech okolností budou přitahovat pozornost, ať už zvolíte jednoduché černobílé stínidlo anebo pestrou mozaiku zářící barvami. Samy o sobě jsou doslova malým uměleckým dílem. Ke stolní lampě Tiffany si pořiďte i stropní, stojací nebo nástěnnou lampu a dolaďte tak interiér k dokonalosti.