Se zarážkami nemá průvan šanci

Dveřní a okenní zarážky sice patří mezi bytové dekorace, jsou ale zároveň i velmi praktickým pomocníkem. Díky zarážkám už si vaše dítě bolestivě nepřivře prstíky do dveří, nebude vás rušit bouchání oken v průvanu a získáte jistotu, že vaše kočka nebo pes nezůstanou sami zavření v místnosti daleko od oblíbeného jídla.

LaHome nabízí zarážky od špičkové holandského rodinné firmy Clayre & Eef, která si potrpí na skvělou kvalitu a dokonalé zpracování. K dispozici jsou zarážky nejrůznějších tvarů, barev a provedení tak, aby se hodily do každého interiéru. Mysleli jsme i na děti, a tak si můžete pořídit také veselé zarážky v podobě zvířat, které se můžou stát i jednou z oblíbených hraček.

Pytle a tašky z textilu

Velmi žádaným trendem ve výrobě zarážek do oken a dveří je použití přírodních materiálů. Zarážky ušité z bavlněné látky jsou naplněné pískem nebo jemnými kamínky, aby byly dostatečně těžké a stabilní a udržely tak na svém místě i těžké dveře. Měkká výplň pak pomáhá zachovávat tvar zarážek, které se prodávají v podobě pytlů nebo tašek. Mezi velmi oblíbené patří zarážky v šedých tónech zdobené krajkou, srdíčky, různými aplikacemi nebo stále mimořádně oblíbenými nápisy Home Sweet Home, které se hodí do romantických, vintage i moderních interiérů. Na výběr jsou ale také zarážky v dalších barvách, například v červené, tyrkysové a béžové, v kombinaci několika barev nebo se zajímavými potisky.

Zvířátka nejen do dětských pokojů

Hravé a veselé jsou okenní a dveřní zarážky v podobě kočky, psa, lišky nebo sovy ušité z manšestru, bavlny anebo příjemného vlněného úpletu. Skvěle se hodí do dětských pokojů, kde si s nimi děti rády hrají, oblíbené jsou ale i jako roztomilé dekorace do obýváků, kuchyní nebo chodeb, protože vám pokaždé vykouzlí úsměv na tváři.

Zvířátka nejen do dětských pokojů

Zvířátka nejen do dětských pokojů

Luxus v kůži

Originální luxusní zarážky z kombinace textilu a pravé kůže jsou ideální do vintage i moderních interiérů. Mají podobu válce anebo kostky, jsou precizně ušité a nabízíme je v několika barevných kombinacích. Přestože se jedná o robustnější výrobek, působí velmi elegantně a hodí se tak nejen do bytů, ale také například do kanceláří a reprezentativních prostor.

Luxus v kůži

Luxus v kůži

Kovové klíny a figury

Parádu i velkou službu udělají klasické dveřní klíny z kovu, které perfektně zajistí i ty nejtěžší dveře. Kovové klíny zdobí ornament, barvu doplňuje patina a záměrně odřeniny pro dokonalý vintage vzhled. Mimořádnými kousky jsou pak litinové figurální zarážky třeba ve tvaru kohouta. Vyšší figura má madlo pro lepší a pohodlnější manipulaci. Odolný a výjimečný kousek bude skvěle vypadat i v exteriéru, například u domovních dveří.

Kovové klíny a figury

Kovové klíny a figury

Tip od LaHome.cz

Dveřní a okenní zarážky poslouží nejen v teplém období, kdy se hodně větrá a vzniká průvan. Jsou skvělou volbou i v domácnostech s malými dětmi, pro které je často otevírání dveří velkou, ale riskantní zábavou. Zarážkami také můžete zajistit dveře tak, aby zůstaly trvale otevřené třeba kvůli domácím mazlíčkům.