Ráno vás budou tahat z vyhřáté postele, ale jsou tak krásné, že jim to odpustíte

Jakmile se ozve typické drnčení, nejraději byste je prohodili oknem. Na LaHome najdete tak krásné budíky, že takový konec by byl v jejich případě obrovská škoda.

Kde se vzaly budíky?

Už v antickém Řecku vymyslel plodný vynálezce Ktesibios vodní hodiny, které můžeme označit za první budík. Kapky vody dopadaly na gong a díky tomu se dal sledovat čas. Takové hodiny by vás ale určitě nevzbudily. Propracovanější verzi budíku, který zazvoní v předem stanovenou dobu, vynalezl v roce 1559 osmanský myslitel Takíaddin. Patent pro malé stolní hodiny k buzení získala až společnost Seth Thomas Clock Company v roce 1876. My si zamilovali budíky od holandské rodinné firmy Clayre & Eef, která svými bytovými doplňky mění byty a domy v domovy.

Retro budíky

Retro budíky

Retro budíky, které mají moderního ducha

Budíky z LaHome klamou tělem. Ač na první pohled vypadají jako typické retro budíky, mají oproti nim pár vychytávek. Jejich sekundová ručička přechází plynule a téměř neslyšíte její tikání. V noci pak oceníte funkci podsvícení.
Na nočním stolku zazáří menší zlatý budík Copper. Pokud chcete budík použít jako krásnou dekoraci, sáhněte po větší velikosti – například po stříbrném retro budíku.
Nemusíte skončit jen u toho. Impozantní hodiny s tvarem budíku jsou kouskem, kterému se těžko odolává.

Retro budíky

Retro budíky

Proč si pořídit budíky na LaHome?

  • dokonale vypadají a budou vám doma sloužit jako dekorace
  • díky retro zvuku buzení nezaspíte do školy nebo do práce
  • netikají hlasitě jako ostatní budíky, takže vás nebudou rušit
  • mají podsvícení na rychlé zjištění toho, jak dlouho můžete ještě spát.

Tip od LaHome

Budík si doslova říká o krásný doprovod. Vyberte si z bohaté nabídky originálních nástěnných hodin.