To nejsou jen světla. Originální Tiffany stínidla jsou umělecká díla!

Nejde jen o obyčejná stínidla. Tiffany představují doslova umělecký kousek mezi všemi světly. Do interiéru vnesou luxus, krásu a také fascinující hru barev.

Komu můžeme poděkovat za jedinečná Tiffany stínidla?

Louis Comfort Tiffany, syn zakladatele nejúspěšnější zlatnické firmy na světě Tiffany and Co., původně vytvářel skleněné mozaiky pro významné americké domy, dokonce i pro Bílý dům. Později ovšem vymyslel novou speciální techniku, kdy lepil sklo k sobě pomocí měděné folie. Tímto způsobem začal vytvářet dokonalá stínidla hrající všemi barvami. K tomu mu dopomohl i vynález blízkého přítele Thomase Edisona – žárovka. Tiffany stínidla rázem ohromila celý svět.

Stínidla Tiffany

Stínidla Tiffany

Jak se vyrábějí stínidla Tiffany?

Po přípravě šablony se vyřezávají různě tvarované a barevné kousky opálového skla, které se pak velmi pečlivě lepí k sobě, aby vytvořily nádhernou vitráž. Jde tu o preciznost a smysl pro detail. Každé stínidlo je originálem a stojí za ním hodiny ruční práce.

Stínidla Tiffany na LaHome – umělecká díla v rozličných designech

Pro Tiffany techniku je nejtypičtější hra barev, ale na LaHome objevíte i střídmější designy. Velmi elegantně působí stínidlo Tiffany Simple nebo Tiffany Circles.

Častým motivem jsou i geometrické tvary. Výsledek je krásný. To si můžete ověřit sami pohledem na stínidlo Tiffany White či Tiffany Arrow.

Stínidla Tiffany

Stínidla Tiffany

Největší oblibu si ovšem získala pestrobarevná stínidla s motivem květin a motýlů. Velkolepě působí stínidlo Tiffany Garden nebo Victoriaanse.
Všechna vitrážová stínidla si můžete prohlédnout zde.

Tip LaHome: Ke stínidlu bude třeba dokoupit základnu. Pokud si nejste jisti, která bude pasovat, napište nám na chatu nebo zavolejte, rádi vám poradíme. V případě, že chcete rovnou kompletní set, pokochejte se v kategorii stolních a stojacích lamp Tiffany.

Stínidla Tiffany

Stínidla Tiffany