Léto ještě nekončí! Užívejte si pobyt venku s krásnými zahradními dekoracemi

V létě se snažíme trávit co nejvíce času venku a pokud máme zahradu, snažíme se ji zvelebit, aby nám v ní bylo hezky. K tomu mohou pomoci zahradní dekorace, které zahradu ještě o něco více zkrášlí.

Zápichy

Většina z nás má na zahradě nejrůznější záhonky nebo skalky. Na nich je spousta květin a kamínků, ale celkovou tečku za vším může udělat třeba pěkný zápich. Jak už název napovídá, jedná se o dekoraci, která se zapíchne do půdy a budete se divit, kolik parády udělá. Stejně tak jako v interiéru platí i na zahradě, že čím více struktur a materiálů, tím lépe, aby vše působilo plastičtěji.

 

 

Hnědý litinový zápich s kočkou je hravý a něžný zároveň. Navíc pokud vlastníte kočičku, může být i tématický. Do záhonku ke vstupu do vaší zahrady si můžete vybrat i další zápich s kočkou  a myškami a nápisem welcome, který vás i vaše návštěvy příjemně uvítá.

Jestli nejste zrovna milovníky koček, může vás zaujmout zápich ve tvaru rezavého kohouta, který jakoby vypadl z vintage zahrádky.

No a pokud k vám na předzahrádku chodí něčí psí miláčci vykonávat potřebu, můžete je upozornit a dát jim vědět zápichem ve tvaru psa, že tudy cesta nevede. Nebo si naopak zápich dejte na zahradu, jako vtipnou dekoraci, která každého jistě pobaví.

 

Nemusíte ho mít jen v hnědé barvě, ale třeba i ve výraznější bílé barvě, abyste na tuto dekoraci ještě více upozornili.

 

Vtipně může působit i zápich ve tvaru ukazující ruky. Kam takovou dekoraci umístit? Třeba k něčemu, na co chcete upozornit. Krásný keř, květina nebo ji můžete směřovat ke vchodu a pro nevítané návštěvníky směrem ven.

 

Sošky

Nejen zápichy, ale i nejrůznější sošky si mohou podmanit vaši zahradu. Mezi květinami to bude například slušet zelené antik kovové dekorativní figurce ve tvaru ptáčka. Její specifikum je ve výrazném ocasu a velkých nohách. Její vintage vzhled bude mezi květinami vypadat velmi dobře.

 

Další krásnou dekorací je cementový ptáček Jimmy, který svým naturálním vzhledem do zahrady také skvěle zapadne. Můžete ho umístit i k jezírku, k pítku nebo k ptačí budce.

 

Zvednout náladu vám pomůže veselá šedá žába, která je zároveň i solární lampičkou. Její oči vás skutečně pobaví.

 

 

 

Jestli se vám líbí zámky, kde vás hned u brány vítají sochy lvů, můžete si tuto zajímavost přenést i do vaší zahrady, kde třeba právě hned ke vstupu můžete postavit béžovou antik sochu lva. Socha je vyrobena z oxidu hořečnatého, který se vyznačuje svou odolností. Navíc si můžete pořídit i další druhy lvů a sbírku tak rozšířit.

Nudí vás klasické obaly na květiny? Zkuste si pořídit ten ve tvaru holínek, který může hostit jakoukoliv rostlinku.

 

Zapichovací budka pro ptáčky je úžasný prvek, který se na zahradě určitě bude vyjímat. Její drobné lístky a ptáček, který na ní sedí z ní dělají tak trochu i romantickou dekoraci.

Zapichovací dekorační budka pro ptáčky - 22*10*133 cm

 

Milujete antik zahrady? Pořiďte si nádhernou plechovou vanu. Využít ji můžete jako květináč, přírodní jezírko nebo prostě jen tak jako dekoraci.