Květináče, které si zaslouží místo na slunci!

Stejně jako šaty dělají člověka, až s květináčem květina zazáří. Ještě předtím, než ji do něj vsadíte, věnujte svých pár minut radám, jak vybrat nejvhodnější květináč.

Jak vybrat materiál květináče?

Keramické a kameninové květináče patří mezi nejoblíbenější a nevděčí za to jenom svému pěknému provedení. Jde o materiál, který má nejpodobnější vlastnosti s půdou. Květinám se tak snáze dýchá a krásně prospívají. Na slunných místech se ale z keramických květináčů rychle vypařuje voda, proto je třeba hlídat si zálivku. Na květináč se srdíčkem se ale budete rádi koukat dennodenně, takže na zalití nezapomenete.

Květinám to sluší i v kovových a plechových květináčích. Ty je ale vhodnější umístit jen domů, neboť kov rychle mění vlastnosti v závislosti na počasí, což by se květinám příliš nelíbilo. Rozkošný květník s nápisem Flower & Garden můžete postavit na komodu a okno, nebo ho dokonce díky uším zavěsit.

Květináče

Květináče

Každé květině se bude líbit jiný květináč

Malé květináče, jako třeba ten závěsný, jsou roztomilé, ale mnohdy znemožňují rozvoj kořenů. Hodí se tak především pro sukulenty a menší pokojové rostliny. Na dračinec, fíkus, datlovník nebo třeba monsteru to bude chtít květináč, kam se vejde hodně zeminy, aby nehrozilo převrhnutí. Velmi pěkným řešením jsou oválné obrovské květináče z ratanu.

Při výběru vezměte v potaz i tvar kořenů. Nižší a plochý květináč se hodí na kaktusy, bonsaje a jiné rostliny s mělkými a drobnými kořeny. Palmám pak dopřejte vyšší a protáhlé nádoby.

Květináče

Květináče

Aby vám pokojové květiny rostly jako z vody

S plechovou konvičkou Birdy Blue vám půjde zalévání od ruky. Plechové konve na zalévání, které na LaHome najdete, jsou praktické, ale poslouží taktéž jako designový doplněk.

Tip Lahome.cz

Chcete mít doma kousek, který jen tak někdo nemá? Použijte konvičku místo vázy nebo do ní zasaďte květiny.