Jedinečný styl interiéru vašeho domova

Z krásného pokoje dělá jedinečný pokoj jeho styl. Styl je když všechno spolu harmonicky ladí. Prvky typické pro interiér se opakují. Nábytek ladí s ostatními prvky, výmalba a dekorace stěn si povídají s nábytkem a vše do sebe tak nějak hezky zapadá. Barvy se opakují v tónu, nebo vytvářejí zajímavé kontrasty.

Vytvoření konceptu a stylu interiéru není snadné. Je to o hledání inspirace a vyjasnění si jakým směrem se interiér bude ubírat.

Výprava do historie

Styl je umělecký směr, který je charakterizován určitými vlastnosti, stejnými prvky či detaily. Nejlépe si to ujasníme, když si představíme některé umělecké styly z minulosti. Například gotiku s její typickou lomenou klenbou, baroko a jeho bohaté zdobné prvky nebo třeba kubismus s rovnými hranatými prvky. Tyto vlastnosti jsou obrazem doby, národa, prostředí. Můžeme tedy mluvit i o stylu inspirovaném například Egyptem, exotikou.

V našem e-shopu najdete spoustu nábytku, ke kterému by se hodil přívlastek „barokní„, nebo „kubistický“ vzhled.

Určitě bude jiný interiér v Evropské metropoli, jako je třeba Paříž, nebo Moskva a jiný bude na venkově, či maloměstě.

Styly, které se vyskytují v dnešních interiérech, jsou především: minimalismus, retro – 60. léta, vintage, etno s prvky kolonialismu, či luxusní venkovské interiéry.

Nábytek

Váš interiér ale nemusí zapadat ani do jednoho z těchto stylů. A většinou to tak i bude. Interiéry se dělají pro lidi, kteří v nich bydlí a proto by měli být obrazem jejich osobnosti a životního stylu. Vytvořte si tedy vlastní osobitý styl. Jak to uděláte?

Váš vlastní styl

Dejte si dohromady vlastnosti stylu. Vlastnosti, které budou vystihovat Váš styl, Vaší osobnost a Váš interiér.

Takové vlastnosti můžou být například:

  • světlé nebo výrazné barvy

Světlé barvy je dobré využívat v menších interiérech, které potřebují opticky zvětšit. Naopak tmavší odstíny zvýrazňují plochu. Zdi, na kterých je použita více vnímáme (v malých interiérech je lepší zdi nevnímat ☺). Nebojte se ale tmavší odstíny využívat. Je dobré si to dát do kontextu s dalším vybavením. Místo výrazné barvy můžeme také využít zajímavou tapetu.

  • pravoúhlé nebo zaoblené linie

Využívání pravoúhlých tvarů je většinou praktičtější, lépe se umísťují do interiéru a většinou nezabírají tolik místa. Což ale nemusí být pravda, protože třeba takový kulatý stůl může ve finále zabrat daleko méně místa než klasický hranatý.

  • použití přírodních nebo umělých materiálů

Nejenom tento rozdíl, ale využití materiálů obecně. Budeme chtít použít speciální malby (například benátské štuky), tapety nebo jiné obklady stěn. Co bude na podlaze (dlažba, parkety, koberec, plovoucí podlaha) Z čeho bude nábytek (lamino, dřevo, kov, sklo) jaké budou použity látky (pravá kůže, koženky, různé textilie). Ujasnění si materiálů hodně pomůže při utváření stylu.

Nábytek

Najdete určitě mnohem více hledisek, podle kterých může být specifikován Váš styl. Buďte originální a nebojte se experimentovat. Chcete poradit s výběrem nábytku, který bude zapadat do Vašeho jedinečného stylu interiéru. Nebojte se nás kontaktovat, rádi Vám s výběrem poradíme.