Batohy – pohodlné a stylové jako kabelka! S jakým vyrazíte do města vy?

Vejdou se do něj všechny nezbytnosti, dokáže být stejně stylový jako kabelka a narozdíl od ní s ním můžete vyrazit i na horskou túru. Ano, mluvíme o batohu. Na LaHome totiž najdete i stylové módní kousky a mezi nimi výběr vaků na záda, roztomilých baťůžků i elegantních koženkových dámských baťohů.

Na vynález batohu se čekalo až do 19.století

Pokud nepočítáme předchůdce v podobě nůše, první batohy se objevily až v Norsku kolem roku 1800. Šlo o dřevěné rámy, které na sobě měly zavěšený vak z kůže. Jako první si pak batoh nechal patentovat plukovník Merriam v roce 1886. Byla to adaptace vaků s rámem, které tehdy využívala americká armáda. Batohy následně posunul vpřed Lloyd F. Nelson, který při pochodu přes Aljašku objevil tradiční eskymácké  popruhy z tulení kůže a větví. Trpěl s nimi celou cestu tak, že se po dokončení cesty pustil do vylepšení, a v roce 1922 přišel s batohem, který měl rám a váhu rozprostřel na celá záda.
Velký zlom batohy zaznamenaly díky horolezci Gerry Cunninghamovi. Aby vyhovovaly jeho potřebám, vymyslel víc kapes, přišel s odolnějším nylonem a také praktičtějším zipem. Pořád jsme ale na hony vzdáleni batohům, které máme na LaHome.

Když hledáte lehký a jednoduchý batoh na sport nebo ven s přáteli

V poslední době pro tyto účely vedou vaky na záda – a to nejen mezi dětmi, ale oblíbené jsou i mezi dospělými. Na LaHome je najdete v několika barevných variantách. Nechybí ani oblíbená puntíkatá verze nebo zajímavý design se šupinami. Pokud sháníte vak na záda, který bude zároveň nepřehlédnutelným módním doplňkem, zkuste řadu Me Lady.

Černý batoh s flitry Flower - 24*16*28 cm

Černý batoh s flitry Flower – 24*16*28 cm

Roztomilé baťůžky, které nadchnou malé i velké parádnice

Vejdou se do nich všechny nezbytnosti, zvládnete s nimi i menší výlet, ale jejich hlavním cílem je dělat parádu. Tyhle batohy jsou nepřehlédnutelné svým designem. S batohem Nalia posetým filtry zazáříte. Plyšové baťůžky Oriane jsou neskutečně příjemné na dotek, vejdou se do nich všechny věci, které potřebujete na procházku městem. Ve spojení s jednoduchým outfitem budou i pěkným trendy doplňkem. Nesmíme zapomenout ani na metalické batohy s medvídkem Maude a pro milovníky koček máme stylový černý batoh s kočičími oušky Cat.

Černý batoh Cat - 24*11*28 cm

Černý batoh Cat – 24*11*28 cm

Elegantní batohy do práce či do školy

Jak už jsme zmínili hned v úvodu, batohy dokážou ve své elegantnosti konkurovat i kabelkám. Třeba takové koženkové batohy Laurentine v několika barevných provedeních, do kterých se díky rozměrům 33 x 28 cm vejde i menší notebook. Stejně stylové jsou i batohy Aristide, které mají lehce unisex design. Jaký si vyberete vy?

Batoh s pruhy Frery - 26*35 cm

Batoh s pruhy Frery – 26*35 cm

Tip LaHome: Pokud jste i tak zastánci klasiky a dáváte přednost kabelkám, vyberte si ZDE.