Tradičně netradiční terakotové květináče

Máte rádi přírodu a její barvy? Přemýšlíte do čeho dát vaše oblíbené květiny a plastovým květináčům zrovna neholdujete?  Pak by se vám mohly líbit terakotové květináče, které vás díky své antik patině nadchnou.

 

 

Terra cotta, neboli vypálená hlína. Tak už víte, z čeho název pro materiál terakota vznikl? Ať už je využijete na parapetu, terase či balkoně, všude vám udělají pořádnou parádu díky svému přírodnímu vzhledu. Dají tak vyniknout jedinečné kráse rostlin, které je obklopují.

Dekorativní béžovo-hnědý antik terakotový květináč Teracci M – Ø 18*8 cm

 

Vybírejte z mnoha tvarů

Ačkoliv by se mohlo zdát, že výběr produktů z terakoty není tak velký, opak je pravdou. Na LaHome totiž najdete spousty zajímavých vzhledů těchto květináčů, ale také velké množství tvarů a velikostí. 

 

Béžovo-modrý antik terakotový květináč je opravdu krásný. Díky svému přiznanému surovému vzhledu je vskutku originální. Praskliny, patina a kombinace barev mu dodává na jedinečnosti. Oválný tvar má navíc tu výhodu, že do něj můžete umístit více květin a celkově bude působit robustněji.

Zelený terakotový květináč s oušky je opravdu roztomilý kousek, který se hodí třeba i na parapet v kuchyni. Tím, že tak trochu připomíná hrnec, bude působit velice stylově. Jeho tmavá barva navíc může vytvořit příjemný kontrast vůči dalším předmětům a dekoracím.

 

 

Oproti tomu béžovo-šedý květináč může tak trochu působit jako váza a stačí vám ho postavit opravdu kamkoliv a slušet mu to bude všude.

 

 

U terakotových květináčů určitě dbejte na to, že se jedná o relativně křehký materiál. Proto je umístěte někam na bezpečné místo, kde máte jistotu, že je neshodíte.

 

Tvarům se rozhodně meze nekladou a vy tak doma můžete mít i ty, které nejsou úplně typické pro květináč. O to zajímavěji si ale můžete pohrát s jejich aranží.

 

 

 

 

Stejně jako s tvary si můžete užívat i dekorování pomocí různých barev a patin. Když do nich ještě přidáte různobarevné květiny, budete mít pocit, jako byste byli v ráji.

 

 

Terakotové květináče vás nadchnou pro jejich kouzlo a osobitost. Zahradě, terase nebo vašemu bytu dodají trochu rustikálního šmrncu a vy s nimi ucítíte to pravé kouzlo domova.