5+1 důvod, proč si domů pořídit koberec

Vstanete z příjemně vyhřáté postele a namísto studené podlahy došlápnete do měkkého koberce. Tepelná izolace ovšem není jediným důvodem, proč si jej domů pořídit. Proč by vám doma neměl chybět kvalitní koberec, který je zároveň výjimečným designovým prvkem?

Jutový koberec

S čím vám kusový koberec pomůže:

  • Zútulní interiér – koberec vnese do obývacího pokoje, ložnice nebo jídelny teplo domova. Příjemnou atmosféru i šmrnc zařídí jutový koberec Mosaic  v boho stylu.
  • Tlumí hluk a zlepšuje akustiku – to platí především u metrážových koberců, ale i velké kusové koberce dokážou zázraky. Krásný Taupe koberec bude dominantou vaší místnosti. Jde o velmi kvalitně zpracovaný a těžký kus, který zvládne větší zatížení, například v obývacím pokoji.
  • Zamaskuje nedostatky -pomocí menších koberců můžete snadno zakrýt škrábance na podlaze, nebo starší sedřené parkety. Kulatý koberec Sandi z mořské trávy poutá pozornost, ale zároveň se dá snadno sladit s vybavením a dekoracemi díky přírodnímu provedení.
  • Udržují přirozenou vlhkost v místnosti – to umějí přírodní vlněné koberce, které jsou velmi měkké a příjemné na dotek. Jako třeba koberec Gipsy Wool, který rozzáří váš interiér. Výhodou vlny je vysoká odolnost vůči nečistotám a oděru. Koberce z vlny se řadí mezi dražší, ale vydrží vám krásné dlouhou dobu.
  • Rozzáří místnostfuchsiový koberec Rectangular bude středobodem místnosti. Pokud chcete místnost jen zútulnit bez zdůraznění, volte pastelové barvy, nebo světle šedou a béžovou, na kterých není výrazně vidět prach. V takových případech je skvělou volbou šedý vlněný koberec Check Wool.

Design a kvalita z Belgie

Chtěli jsme koberce, které jen tak někdo nemá. Volba padla na belgickou rodinnou firmu J-Line, která více jak 35 let zkrášluje byty po celém světě svými dekoracemi. Kolekce jsou limitované a inspirují se v exotických kulturách.Kvalitní zpracování je na kobercích znát. Obdélníkové koberce, jako například béžový koberec Seena, váží až 25 kg a na podlaze se ani nehnou.

Koberec
Proč se vyplatí pořídit si dražší koberec?

Jde o investici na několik let. Na LaHome jsme položili samé prvotřídní koberce  a to především z přírodních materiálů – vlny, bavlny, juty nebo mořské trávy. Mají totiž vlastnosti, které levné koberce z umělých vláken těžko napodobí. Nejenom, že jsou příjemnější na dotek, přirozená vlákna dodávají kobercům větší pružnost a tvarovou paměť. Koberce jsou dražší, ale snesou podstatně vyšší zátěž a váš domov budou zútulňovat dlouhé roky. Což je dobře, neboť se do nich zamilujete hned na první pohled!

Koberec